איך לפתוח רימון? 5 דרכי קילוף וחיתוך
איך לפתוח ולהגיש רימון – רימון היה חלק ממטבחים רבים ברחבי העולם. זהו פרי מרכזי בקרב מה שנקרא שבעת המינים. במסורת היהודית זהו מאכל סמלי בחג ראש השנה. לאחר שתקראו את המאמר הזה תוכל לדעת יותר על הרימון וכיצד הוא משמש בתרבויות רבות לאורך זמן וכמובן דרכי קילוף מיוחדות.
רימון כמובן בריא מאוד ועשיר בויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים וויטמנים ומינרלים נוספים!
איך מקלפים רימון בקלות - שיטה מס' 1
לפני הקילוף קצת ידע – הרימון (Punica Granatum) הוא פרי הגדל באופן מסחרי באסיה, אירופה ובחצי הכדור המערבי. הוא מעובד כבר למעלה מ-4,000 שנה והוא אחד משבעת המינים.
זהו סמל לפוריות ושפע מכיוון שהוא מגיע מהרבה זרעים ויש לו חדרים רבים. המסורת היהודית אומרת שזה היה אחד המאכלים הסמליים שנאכלו בראש השנה, ראש השנה היהודי.
רימון הוא פרי בעל תכולה גבוהה של נוגדי חמצון, במיוחד בעור. בעוד שאנשים רבים חושבים שעדיף לאכול את כל הפרי, זה בעצם מוביל לאיבוד של יותר נוגדי חמצון. הרבה יותר יתרון פשוט לשתות את המיץ ולהשאיר את קליפתו של הרימון שלם.
איך מקלפים רימונים - שיטה מס' 2
עוד חלק אכיל של הפרי הוא האריל, המקיף את הזרעים. ניתן להסיר את האריל מהקליפה, תוך השארת מרבית הרכיבים הבריאים (נוגדי החמצון) של הרימון.
רימון הוא פרי חמוץ מתוק הגדל באקלים חם. רימונים עשירים בתכולת נוגדי חמצון וויטמין C ומכילים גם סיבים לכן מומלצים מאוד לערכים תזונתיים גבוהים וניקוי הגוף.
בחג יהודי זה אנו מודים לה' על פרי עמלתנו. אנחנו חוגגים עם המשפחה והחברים כדי להזכיר לנו מאיפה באנו, מה עשינו ומה עתיד לבוא.
אנו מאחלים שנה מתוקה עם הרבה ברכות ועמידה ביעדים שלך!
איך לפתוח רימון כמו שצריך - שיטה מס' 3
השנה החדשה היהודית מתרחשת הערב, ורציתי לתת לקוראיי דרך ייחודית לחגוג. חקרתי את מקורותיו של פרי הרימון, ומתברר שיש לו קשרים עמוקים ביהדות. הרימון מוזכר בתנ"ך, שם סיפק מזון ליהודים במהלך 40 שנות גלותם. זה גם מסמל פוריות והתחלות חדשות, שהם נושאים מושלמים לשנה חדשה.
מקורו של פרי זה עוד מימי קדם כאשר האמינו כי יש לו סגולות מרפא. במצרים העתיקה, אנשים היו אוכלים רימון כסימן לחגיגה או לאחר הלוויה כדי לסמן לידה מחדש.
במסורת היהודית, אכילת רימון בראש השנה נחשבת למזל טוב משום שזרעיו רבים "יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותינו כרימון"
מה היתרונות בפרי הרימון + שיטה מס' 4
הרימון הוא פרי העשיר בנוגדי חמצון, פוליפנולים וליקופן. בעתיד הקרוב הוא עשוי להיות גם מקור לסיבים, חלבון ואשלגן.
היתרונות הבריאותיים של הרימון הם שהוכח שיש לו תכונות מונעות סרטן כאשר משתמשים בו כמיץ. לשתיית מיץ רימונים מדי יום במשך שלושה חודשים נמצאה השפעה משמעותית בהורדת הסיכון לסרטן הערמונית.
לרימונים יש גם השפעה על הורדת לחץ הדם בנבדקים בעלי יתר לחץ דם, הפחתת דלקת ופועלת כחומר אנטי דלקתי. רימונים עשירים בנוגדי חמצון אשר מסייעים להפחית נזק חמצוני לתאים שלך שעלול להוביל למחלות לב וסרטן.
איך לקלף ולפתוח רימון בקלות + שיטה מס' 5
קצת היסטוריה: היוונים הקדמונים היו הראשונים לקצור את פרי הרימון למטרות רפואיות. בימי קדם, אנשים נהגו לאכול את הפרי כקינוח. הסיבה לכך היא שיש לו טעם מתוק ומרקם עסיסי. הפרי קשור לתרבויות שונות בחלקים רבים של העולם כמו אתיופיה והודו במשך מאות שנים ויש מאות זנים שגדלים באפריקה ובאסיה.
מאמינים שמקורו של פרי הרימון הוא באזור איראן של ימינו והוא נאכל במשך 3,000 שנים לפחות. הפרי הוכנס לאמריקה על ידי קולוניסטים ספרדים במאה ה-16.
כיום, פרי זה גדל בעיקר בקליפורניה, אריזונה, ניו מקסיקו ופלורידה. הוא גדל גם בקנה מידה קטן באיטליה, צרפת, ישראל וספרד.